A Falu Háza

A Falu Háza 1993. augusztus 20-a óta áll a közművelődés szolgálatában, otthont ad minden Kőröshegyen élő szervezetnek, közösségnek. Az épület egy pályázat eredményeképpen kibővítésre és felújításra került.

Elsődleges feladat a művelődéssel kapcsolatos tevékenységek segítése, lebonyolítása, kulturális igények felmérése, a szabadidő minél színvonalasabb eltöltésének létrehozása. Különböző csoportok, közösségek, klubok tevékenységének szervezése, segítése, helyszín biztosítása.

A Falu háza - KőröshegyAz éves programtárba a Képviselő-testület által elfogadott munkaterv alapján szerepelnek gasztronómiai programok, kiállítások, gyermek és sport programok, könyvbemutatók, egészségügyi programok és természetesen az ünnepi alkalmak, megemlékező műsorok sem maradhatnak el.

Az épület hétfő – péntek 8.00-16.00 óra között áll nyitva az érdeklődők előtt. Klubok, tanfolyamok, előadások sora nyújt lehetőséget a szabadidő hasznos eltöltésére, tanulásra, sportolásra. A ház bárki számára elérhető, hiszen akadálymentes.

Állandó programok:

 • Kőröshegyi Nyugdíjas Klub (klubvezető: Bartos Lászlóné)
 • Rekreációs torna/jóga (szakoktató: Szebenyi Erzsébet)
 • Versenytorna (szakoktató: Szebenyi Erzsébet)
 • Női torna (szakoktató: Szebenyi Erzsébet)
 • Asztek asztalitenisz (vezető: Csontos József)
 • Kőröshegyi Dalkör Egyesület (karvezető: Uszkai Margit)

Az épületben kapott helyet a Kistérségi Televízió és a Községi Könyvtár is
A könyvtár hétfő – péntek 8.00-16.00 óra között látogatható és áll az olvasók rendelkezésére.

Programjaink elérhetőek:

 • Kőröshegy Község honlapján (www.koroshegy.hu)
 • A Kistérségi Televízió képújságában (btkt tv)
 • Közösségi oldalon
 • plakát, szórólap formájában

Falu Háza

Cím: 8617 Kőröshegy, Kozma Sándor tér 1.
Telefon: 0670/686-5740
E-mail: faluhaz@koroshegy.hu
Fenntartó: Kőröshegy Község Önkormányzata (8617 Kőröshegy, Petőfi Sándor utca 71.)

HÁZIREND

 1. A faluház rendezvényeit látogatók kötelezettsége a közösen használt helyiségek és berendezéseik állagának megóvása. A gondatlanságból okozott károkat a károkozó tartozik kijavítani, ill. kijavíttatni, vagy a kárt megtéríteni.
 2. A látogatók nem hozhatnak be a faluház területére tűzveszélyes, robbanásveszélyes, egészségre ártalmas anyagokat, illetve szeszes italt.
 3. Ittas egyének a faluházat nem látogathatják. A rendezvény alatt ittassá vált személy a rendező felszólítására köteles elhagyni az intézményt.
 4. A látogatók személyes tárgyainak megóvásáért az intézmény nem vállal anyagi felelősséget.
 5. Rendezvényeink során fénykép és videofelvétel készülhet, melyet a későbbiek során kommunikációs anyagon felhasználunk.
 6. A látogató köteles úgy viselkedni, hogy magatartásával ne zavarja az intézmény foglalkozásait, közösségeit, rendezvényeit.
 7. Dohányozni az épületben TILOS, csak az épületen kívül, az arra kijelölt helyen szabad.
 8. A faluház elektromos és hangtechnikai berendezéseit, fűtést csak az intézmény dolgozói, illetve megbízottaik kezelhetik.
 9. 14 éven aluliak 20 óra után csak szülői felügyelettel tartózkodhatnak az intézményben.
 10. A faluházban a szülők felelőssége kiskorú gyermekeik fokozott felügyelete a lépcső, a galéria esetleges veszélyei miatt, valamint azért, hogy a helyiségekben zajló foglalkozásokat, rendezvényeket ne zavarja kiabálás, rohangálás.
 11. Amennyiben a látogató súlyos erkölcsi vagy anyagi kárt okozó magatartása indokolja, a faluház dolgozói ideiglenesen, vagy véglegesen kitilthatják őt az intézmény területéről.

A házirend betartása minden látogató számára kötelező.

Szeretettel várjuk kedves látogatóinkat!

image_print