Kőröshegyi Nyugdíjas Klub

Székhely: 8617 Kőröshegy, Petőfi Sándor utca 16.
A Klub vezetője: Bartos Lászlóné
Telefon: +36 30 434-4225

A Kőröshegyi Nyugdíjas klub 1993 őszén alakult Berkesné Hegedűs Márta vezetésével. Összejöveteleiknek az akkor épült Falu Háza egyik kisterme adott helyet. Az Önkormányzat jóvoltából akkor is, és az óta is ingyen használhatja a csoport ezt a közös helységet és nagyobb rendezvény esetén az egész házat is.

Eleinte a közös témák megbeszélése, szórakozás volt a fő cél. 1994 őszétől elnökváltás következtében megváltozott a klub profilja.
Foglalkozásaikon természetesen megbeszélik a saját és társaik problémáját, de komolyabb munkát is vállalnak. Részt vesznek a falu kulturális, társadalmi rendezvényein (hallgatóként és szereplőként egyaránt). Részt vállalnak a község csinosításában, virágosításában.

Szívesen barátkoznak, hívnak maguk közé vendégeket, bátortalanabb, de aktív embereket. Igényük van különböző előadásokra, (egészségügyi, politikai, helyi problémával foglalkozó, vagy éppen kulturális témákban.)

Aktív, nagyon lelkes tulajdonságuk nem elégszik meg azzal, hogy csak hallgassák a fent említetteket. Állandó tanulásuk gyümölcsét szívesen bemutatják helyi és vidéki közönségnek is.

Testvér egyesületük a marcali Szivárvány Egyesület, velük rendszeresen találkoznak. Barátaik a közeli és távolabbi klubokon és egyesületeken kívül minden ember, aki kíváncsi rájuk. Örömöt az okoz nekik, ha Ők okoznak örömet másoknak. Ha bemutathatják, amit tudnak és az, tetszést, sikert arat. Amerre megfordulnak, mosoly marad az arcokon. Vidámságuk, feledteti a gondokat, a betegséget – még ha kis időre is.

Szociális otthonok lakóihoz is ellátogatnak. Ruhával, süteménnyel, kedves kis műsorukkal mosolyt, könnyet csalnak a szeretetre éhes arcokra. A fiatalokkal is kapcsolatot tartanak. Egy-egy osztállyal együtt készülnek valamelyik nagy ünnepre. Ajándékot is adnak, maguk alkotta játékokat. Versek és énekszó mellett pedig a kicsik megtanulnak valami régit, amit aztán ők is tovább adhatnak (gyertya-mártás, tojás-festés).

Rendszeresen részt vesznek a körzeti, megyei kulturális seregszemléken. Vidám, ízes előadásuk mindig sikeres. Az Országos Nyugdíjas Találkozón már ismerősként köszöntik Őket.

A Klub működésének célja

A hagyomány őrzése! Átadni azt a sok szépet, amit ők megtanultak és tudnak. Törődjenek egymással, hasznosan töltsék idejüket. Szórakozzanak, és szórakoztassanak. Örömet szerezzenek maguknak és másoknak. Összekovácsoljanak egy olyan közösséget, ahol egy mindenkiért, mindenki egyért él, bánatban és boldogságban. Ahol igaz szeretetet, békét és jó szót kap mindenki mai nyugtalan, embertelen világunkban.

image_print