Végtelenül szomorú hír érkezett tegnap este.

Bíró Csaba barátunk, aki erdélyi testvértelepülésünk, Sóvárad község vezetője volt, tegnap délután sajnálatos balesetben, Mónika lányával együtt meghalt.

Életet akartak menteni, de az övék is odaveszett…

Kőröshegy község lakossága őszinte részvétét fejezi ki az elhunytak családjának és a faluban élőknek. Nyugodjatok békében!

 

„Óriási tragédia rázta meg szerda délután a Maros megyei Sóváradot: három személy, köztük a település polgármestere és annak lánya életét vesztette, amikor egy – szennyvízülepítő tartályt tisztító – bajba jutott szomszéd segítségére siettek.

gyászhír

Három személy életét vesztette szerda délután a Maros megyei Sóváradon egy szennyvízülepítő tartály tisztítása közben. Egy helybéli lakos a szomszédját kérte meg, hogy segítsen neki kidugaszolni a gazdaságában levő tartályt. A férfi beereszkedett a tartályba, ahol a felszabaduló mérges gázok miatt rosszul lett és elájult. A tulajdonos azonnal riasztotta a hatóságokat az 112-es segélykérő számon, de segítséget kért a település – közelben lakó – polgármesterétől is. Bíró Csaba és lánya a helyszínre siettek, megpróbálták kihozni a bajba jutott férfit, de ők is rosszul lettek. Negyedikként a tulajdonos is beereszkedett a szeptikus tartályba, hogy kimenekítse a fiatal nőt, de ő is eszméletét vesztette.

Az időközben a helyszínre érkező tűzoltók hozták fel a tartályból a négy sóváradi személyt, a tulajdonos volt az egyetlen, akit újra tudtak éleszteni.

Bíró Csaba 2016 óta volt a Maros megyei, egyébként színmagyar lakosságú Sóvárad polgármestere, vele együtt életét vesztő 32 éves lánya, Mónika egy 1 éves csecsemőt hagyott hátra.”

– a Maszol.ro portálról

 

Letöltés