Sajtóközlemény

2018-11-12 15:51:00

Sajtóközlemény

Megújult a Kőröshegyi Szivárvány Művészeti Modellóvoda

2018/10/30


Kőröshegy Község Önkormányzata a Széchenyi 2020 program keretében 60,59 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A támogatás forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország Kormánya társfinanszírozásban biztosította. Az önkormányzat a támogatás segítségével Kőröshegyi Szivárvány Művészeti Modellóvoda épületét újította fel.


Kőröshegy Község Önkormányzatának a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett TOP-1.4.1-15 kódszámú, „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című felhívásra benyújtott pályázata 2017. május 5-én támogatásban részesült. A projekt célja az óvoda használaton kívüli részének felújításával az volt, hogy az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva csökkentse a projekttel érintett hozzáférhetőség területi különbségeit, megteremtse a hiányzó ellátás szükséges szakmai és infrastrukturális feltételeit, és ezzel biztosítva a minőségi szolgáltatásokhoz való hozzáférést.

A beruházás során az épület használaton kívüli részének átalakításával és felújításával egy új többfunkciós foglalkoztató-tornaszoba készült. Évek óta három tehetséggondozó műhelyt működtet az intézmény, amelyek ideális működtetéséhez két új foglalkoztató szoba kialakítására került sor. A foglalkoztatók mellett vizesblokkok (gyermek és akadálymentes) is elhelyezésre került. A melegítő konyha megmaradt, de átkerült az épület északkeleti oldalára, a szükséges kiszolgáló helyiségekkel együtt.

Az épületben csak belső átalakítás készült, illetve az udvar felőli részben nyitott közlekedő került beépítésre. Felújításra került az épületrész gépészeti része (elektromos, víz és szennyvíz hálózat, központifűtés). Vízszintes hőszigetelést kapott a teljes épület padlástere, valamint napelem és napkollektor rendszerek telepítésével tovább „zöldült” az intézmény.

Az esélyegyenlőség biztosítása és a gyengénlátók segítése érdekében - a burkolattól elkülönülő szürke színű térkőből készült érdes felület került kialakításra segítve ezzel a tájékozódást. A projekt keretében a minőségi szolgáltatások biztosításához továbbá új bútorok és egyéb berendezési tárgyak, eszközök, udvari játékok beszerzése is megtörtént.

A fejlesztés eredményeként helyben megteremtődtek az egészséges környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételei, ezzel biztosítva a minőségi szolgáltatásokhoz való hozzáférést.


További információ kérhető:
Marczali Tamás polgármester
onkormanyzat@koroshegy.hu
Széchenyi 2020
További hírek >>
 
Oldal nyomtatása
 
 
 
 
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss információkat kapjon községünkről:
 feliratkozás    leiratkozás
 
Közbeszerzési együttműködő partnerünk a Magyar Közbeszerzési és Elektronikus Beszerzési Zrt.


© Copyright 2007 - Kőröshegy Község Önkormányzata - minden jog fenntartva
Impresszum // Oldaltérkép // Adatvédelmi nyilatkozat
Website made by: GrApixx Design Studio